kask kask
Pytanie: 2068
Maksymalna odległość gazociągu między armatturą zaporową i upustową w drugiej klasie lokalizacji?
Podpowiedź: sieci gazowe art 12 ust 10 pkt 1
Akt prawny: [9999] - ISAP; Zmiany
brak przypisania

Specjalności: P,W,PO,WO, Zakres: brak
Źródło: baza haustechnik
Dodane przez specjalność: -
Dodane przez (nick): haustechnik

Wasze uwagi:
Nick: inz - data: 2018-11-20 23:35:48
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI z dnia 26 kwietnia 2013 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać sieci gazowe i ich usytuowanie § 26 3. Odległość między zespołami armatury zaporowej i upustowej nie powinna być większa niż: 1) 18,0 km - dla gazociągów usytuowanych w pierwszej klasie lokalizacji; 2) 36,0 km - dla gazociągów usytuowanych w drugiej i trzeciej klasie lokalizacji.
Odpowiedź:

Nick: Marcela - data: 2018-08-21 17:13:52
36 km.
Odpowiedź:

Nick: grzes - data: 2016-11-14 21:18:15
karlos co ty za rozporządzenie czytałeś, nie wprowadzaj ludzi w błąd!!! obecnie co 18km w I klasie lokalizacji, a w II klasie co 36km mówi o tym art.26 ust. 3
Odpowiedź:

Nick: Karlos - data: 2016-11-14 21:18:15
20km dla gazociągów w drugiej klasie lokalizacji oraz 10km dla gazociągów w pierwszej klasie lokalizacji Art. 12.10
Odpowiedź:



Zgłoś
uwagi
Wpisz nr pytania Nick:  
enerpro © 2016